Rijtuigen-/Koetsentocht 2023

Dit jaar organiseren wij weer de
Historische Koetsen- /Rijtuigentocht!
Deze zal plaatsvinden op zaterdag 1 juli 2023!

Er zal individueel gereden worden, maar evt. ook, voor degenen die dat wensen, in (kleine) colonne

Een fimpje van de gehouden Koetsentocht 2023

Rijtuigendag te Wapenveld.

Zaterdag 1 juli 2023 organiseren wij in samenwerking met de NVTG (Ned. Ver. Traditioneel Gerij) een “Authentieke Koetsen rit” op de Noord-Veluwe tussen Wapenveld en het pittoreske Hattem, uitsluitend voor antieke rijtuigen of replica’s.

Startend in Wapenveld om 11.30 u vanaf ons Menterrein van het Wapenvelds gerij doen we het dorp Wapenveld aan waarna we vervolgens door het lommerrijke buitengebied van Hattem/Wapenveld rijden waarna een lunch gepland staat bij herberg Molecaten op het gelijknamige Landgoed rond 12.30 u.

Na de lunch vervolgen we de rit via de Vuursteenberg naar een sherrystop in de schaduw van de Grote Kerk van Hattem (14.30 u) om daarna via de Hoenwaard en de boorden van de IJssel naar het men-terrein terug te keren ( 16.00 u). ong 25 km. Een fraaie rit waarbij wij zandwegen deze keer zo veel mogelijk vermijden.

Wij rijden volgens de CTA regels der NVTG en een ieder wordt gejureerd, onopvallend, maar er worden wel punten toegekend. Hierdoor komt eenieder in aanmerking voor een prijs zonder dat u uren eerder op hoeft te draven voor jurering!

artikelOm 11.30 u. starten we met eenieder die de voorkeur heeft voor collectief rijden, probeer wel voldoende afstand te bewaren op de open stukken en bij oversteken op te sluiten anders veroorzaken we ongeduldige verkeersdeelnemers. Na de gezamenlijke start kan iedereen die dat wil individueel om de 2 of 3 minuten starten voorzien van een duidelijke routeomschrijving of….en het volgen van de ijzer/mest sporen of…via zijn telefoon en de App “Paard en Kaart”, u kunt de recente route een paar dagen daarvoor downloaden. U bent dan wel individueel verkeersdeelnemer en dient u als zodanig te gedragen tov. het verkeer, ook bij oversteken.

Deelname is kosteloos voor rijder en groom, alleen meerdere gasten op een rijtuig betalen een kleine bijdrage van €7,50, voor eten, drinken en een verzorgd buffet na afloop van de rit.

De aanmeldingen zijn nog mondjesmaat binnen, ondanks dat gaat het evenement gegarandeerd door!
Wel is de animo dit jaar tekenend voor een eventueel vervolg in 2024 want laten we eerlijk zijn. Met een”rijtuigie” op de “Noord Veluwe, mooier kun je het haast in Nederland niet krijgen” en dat mag natuurlijk niet verloren gaan!

 

Voor rijders die van ver moeten komen is op ons clubterrein voldoende ruimte en alle voorzieningen om te overnachten. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u contact met ons opnemen via tonkruithof@icloud.com

Vriendelijke groet,

Ton Kruithof namens het Wapenvelds Gerij.

 

Programma volgt z.s.m., maar u kunt zich alvast opgeven via:

info@wapenveldsgerij.nl

Met vriendelijke groet,

Wapenvelds Gerij

Herma Meek