Menvereniging 'Het Wapenvelds Gerij'

Bloemencorso 2017

Op zaterdag 19 augustus was het weer zover, het jaarlijkse bloemencorso. Als organisatie van het bloemencorso kunnen wij terugkijken op een mooie dag. Voor het eerst volgde de route door Heerde en Hattem. Aan de route stond veel publiek en ook tijdens de stop aan de grote gracht bij verzorgingstehuis ‘De Bongerd’ was er veel belangstelling voor de opgemaakte wagens. Mensen genoten van de prachtig opgemaakte rijtuigen.

Natuurlijk is er ook dit jaar weer werk verricht door veel mensen. Hiervoor zijn wij jullie ook erg veel dank verschuldigd. De rit zelf verliep zonder problemen, dit was ook te danken aan de goede begeleiding van helpers er om heen. De gehele tocht naar Heerde en Hattem hebben wij het droog gehouden, al dreigde het weer soms wel, kortom voor mens en dier een plezierige rit.

Eenmaal terug op Vrieze's Erfgoed, werd er een defilé gehouden. Geleid door de heer Jan Nitrauw, verliep ook dit erg netjes. Heel veel dank aan iedereen, die op wat voor manier dan ook, geholpen heeft om ook dit jaar weer een mooi bloemencorso neer te zetten. Wij hopen dan ook volgend jaar het bloemencorso opnieuw te organiseren met hopelijk nog meer aanspanningen.

Sponsoren 2017:

 Menvereniging ‘Het Wapenvelds Gerij’
 Beton- boor- en zaagbedrijf Boverhoff Heerde
 Moza Makelaardij Wapenveld
 Stichting Hoes Heerde
 Auto Palace Peugeot Harderwijk
 Vrieze’s Erfgoed Wapenveld
 Eet it van Edith Wapenveld
 Schildersbedrijf De Reuver Wapenveld
 Dieren Speciaalzaak Vels - de Boer'nschuure
 Loxam Verhuur van Steiger en hoogwerkers etc.
 Gedo Trading Multidienstverlening Heerde

Namens de organisatie,
Bennie en Frits

 

 

Woensdagavond 14 juni hebben leden van de menvereniging een keer wat anders gedaan dan gewoonlijk. Met een aantal aanspanningen hebben ze een avond carrousel gereden. Carrouselrijden is één van de weinige teamdisciplines in de paardensport. Bij het carrousel rijden voer je in een groep dressuurfiguren uit. Alles draait om nauwkeurigheid, timing en samenwerking. Veel geleerd en zeker voor herhaling vatbaar! 

Menwedstrijden in Wapenveld.

19 september 2015.

Klik hier voor een filmpje.

Een aantal foto`s:

 

 

BLOEMENCORSO 2015

Verslag van een geslaagd corso.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste zaterdag van augustus. Traditioneel een bloemencorso in Wapenveld. Een samenwerkingsvorm tussen het Wapenvelds Gerij, de dahliavereniging Heerde en diverse andere bloemisten en ondernemers.


Jarenlang heb ik meegereden met een aanspanning. In het verleden heb ik zelf een keer twee aanspanningen uitgebracht. Meedoen zit er nu niet meer in. De organisatie van dit festijn vroeg me om deze keer zitting te nemen in het comité dat bij Vriezes erfgoed de parade zou gaan afnemen. Daarop heb ik positief gereageerd en daar heb ik geen spijt van gehad.
In het comité hadden hadden twee oud bestuursleden van ons gerij zitting en twee vertegenwoordigers van de dahliavereniging.
Ruim twintig aanspanningen trokken aan ons voorbij. Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Fris en vrolijk zag het er allemaal uit. Geweldig, dit kleurenpalet. Rustig zittend op een stoeltje heb ik het geheel aangekeken. Een grote pluim voor de organisator !!

Jen Algera