Menvereniging 'Het Wapenvelds Gerij'

Bloemencorso 2017

Op zaterdag 19 augustus was het weer zover, het jaarlijkse bloemencorso. Als organisatie van het bloemencorso kunnen wij terugkijken op een mooie dag. Voor het eerst volgde de route door Heerde en Hattem. Aan de route stond veel publiek en ook tijdens de stop aan de grote gracht bij verzorgingstehuis ‘De Bongerd’ was er veel belangstelling voor de opgemaakte wagens. Mensen genoten van de prachtig opgemaakte rijtuigen.

Natuurlijk is er ook dit jaar weer werk verricht door veel mensen. Hiervoor zijn wij jullie ook erg veel dank verschuldigd. De rit zelf verliep zonder problemen, dit was ook te danken aan de goede begeleiding van helpers er om heen. De gehele tocht naar Heerde en Hattem hebben wij het droog gehouden, al dreigde het weer soms wel, kortom voor mens en dier een plezierige rit.

Eenmaal terug op Vrieze's Erfgoed, werd er een defilé gehouden. Geleid door de heer Jan Nitrauw, verliep ook dit erg netjes. Heel veel dank aan iedereen, die op wat voor manier dan ook, geholpen heeft om ook dit jaar weer een mooi bloemencorso neer te zetten. Wij hopen dan ook volgend jaar het bloemencorso opnieuw te organiseren met hopelijk nog meer aanspanningen.

Sponsoren 2017:

 Menvereniging ‘Het Wapenvelds Gerij’
 Beton- boor- en zaagbedrijf Boverhoff Heerde
 Moza Makelaardij Wapenveld
 Stichting Hoes Heerde
 Auto Palace Peugeot Harderwijk
 Vrieze’s Erfgoed Wapenveld
 Eet it van Edith Wapenveld
 Schildersbedrijf De Reuver Wapenveld
 Dieren Speciaalzaak Vels - de Boer'nschuure
 Loxam Verhuur van Steiger en hoogwerkers etc.
 Gedo Trading Multidienstverlening Heerde

Namens de organisatie,
Bennie en Frits

 

 

Woensdagavond 14 juni hebben leden van de menvereniging een keer wat anders gedaan dan gewoonlijk. Met een aantal aanspanningen hebben ze een avond carrousel gereden. Carrouselrijden is één van de weinige teamdisciplines in de paardensport. Bij het carrousel rijden voer je in een groep dressuurfiguren uit. Alles draait om nauwkeurigheid, timing en samenwerking. Veel geleerd en zeker voor herhaling vatbaar! 

Menwedstrijden in Wapenveld.

19 september 2015.

Klik hier voor een filmpje.

Een aantal foto`s:

 

 

BLOEMENCORSO 2015

Verslag van een geslaagd corso.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste zaterdag van augustus. Traditioneel een bloemencorso in Wapenveld. Een samenwerkingsvorm tussen het Wapenvelds Gerij, de dahliavereniging Heerde en diverse andere bloemisten en ondernemers.


Jarenlang heb ik meegereden met een aanspanning. In het verleden heb ik zelf een keer twee aanspanningen uitgebracht. Meedoen zit er nu niet meer in. De organisatie van dit festijn vroeg me om deze keer zitting te nemen in het comité dat bij Vriezes erfgoed de parade zou gaan afnemen. Daarop heb ik positief gereageerd en daar heb ik geen spijt van gehad.
In het comité hadden hadden twee oud bestuursleden van ons gerij zitting en twee vertegenwoordigers van de dahliavereniging.
Ruim twintig aanspanningen trokken aan ons voorbij. Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Fris en vrolijk zag het er allemaal uit. Geweldig, dit kleurenpalet. Rustig zittend op een stoeltje heb ik het geheel aangekeken. Een grote pluim voor de organisator !!

Jen Algera

------------------------------

Verslag Meerdaagse Vierhouten 2014 13 en 14 Augustus


13 en 14 augustus was het dan zover onze meerdaagse.

We vertrokken tegen 10.00uur bij de Lagestraat met drie aanspanningen richting heerderstrand waar nog twee aanspanningen stonden te wachten.

En zo waren we met vijf aanspanningen:1 Gerrit Steenbergen met Klaas van Diepen,2 Gerrit Bredewout met Gerrit Vorderman 3 Gerrit en Ko Beltman,4 Frans en Reini Rutgers, 5 Steven en Constance Dijkslag.

Gezamenlijk gingen we door de bossen richting Vierhouten het was prachtig weer,niet te warm niet te koud.

Het was heel mooi in de bossen de heide die begon te bloeien dus dat zag er prachtig uit.

We hielden natuurlijk af en toe pauze de ene keer koffiepauze of lunchpauze, de andere keer plaspauze.

Nu waren we vorig jaar allemaal heel nat geregend Steven dacht dat gebeurd ons niet weer,en zo bouwde hij een huif op onze wagen.

Maar ja het was woensdag dus prachtig weer en we hadden de huif niet nodig,al hoopten wij stilletjes toch op een klein buitje.

We kwamen ook nog langs een ijscokraam en natuurlijk zijn we daar gestopt om een lekkere grote ijsco te kopen met slagroom natuurlijk.

Ook zijn we nog even bij het verscholen dorp geweest.

En zo kwamen we tegen 17.00 uur bij hotel de Mallejan aan, natuurlijk eerst de paarden en pony’s verzorgd, en toen ons zelf de meesten zijn wel even lekker in bad geweest.

Tegen 19.00uur naar het dorp gewandeld tot we iets vonden waar we lekker konden eten,en dat hebben we zeker gevonden het smaakte ons goed.

Toen weer terug gewandeld naar ons hotel daar nog even geborreld,en niet al te laat naar bed.


Dondermorgen eerst de paarden en pony’s eten geven en toen met ons allen lekker ontbijten,dat was ook heerlijk van allerlei soorten brood en beleg eieren met spek enz.

Tegen 10.30uur begonnen we aan de terugreis het was ook nu mooi weer, de meningen waren nog wel eens verdeeld welke kant we op moesten.

De èèn zei rechts de ander links terwijl de derde zeker wist dat we rechtdoor moesten.

Aan ons hadden ze wat dat betreft ook niets want wij wisten echt niet waar we waren.

Steven zei wel dat hij vrijdag vroege dienst had en dan toch wel hoopte thuis te zijn,ook de familie Beltman moest dan thuis zijn om te melken.

De rest verzekerde ons dat het zou gaan lukken ,ondertussen was het ongeveer 12.00uur en hielden we even weer een stop.

En ja hoor het werd donker en donkerder en daar begon het te regenen ,iedereen prutsen met regenbroek regenjas en paraplu’s,en wij zetten onze huif op en zaten heerlijk droog.

Zo werd de tocht voort gezet door de bossen er waren hele grote plassen onze shetjes gingen tot hun buik onder water.

We gingen soms bergje op en bergje af,èèn keer gingen we een bergje af waar een naar gat zat  Reini dacht dat haar laatste uur had geslagen.

Toch is ook iedereen daar veilig naar beneden gekomen.

Om 13.00uur hebben we lunchpauze gehouden tussen Epe en Wissel daar kwam(hoe kan het ook anders Gerrit nr.5)

Namelijk  Gerrit Dijkslag met heerlijke broodjes en haringen klaar gemaakt door (ja hoor weer èèn) Gerrit van Ommen.

Gerrit Dijkslag was die dag jarig dus we hebben hem nog even toe gezongen,en Reini heeft zelfs nog met hem gedanst.

Toen weer vertrokken de laatste loodjes eerst naar het huis van de familie Rutgers daar werden we getrakteerd op een ijsje of een borrel.

De familie Beltman heeft daar ook uitgespannen,zodat we met drie aanspanningen richting Wapenveld vertrokken,waar we tegen 16.30uur aankwamen.

Al met al een heel geslaagde meerdaagse,een hele mooie route en het was heel gezellig.

Bedankt voor de organisatie.

 

Steven en Constance Dijkslag